HTML

Tamkarum

az a kereskedő, aki nem magánhaszonért, hanem a közösségi szükségletekért dolgozik.

Linkblog

Friss topikok

Címkék

1956 (1) adós (6) adózás (3) agrár (1) alaptörvény (1) alkotmány (2) árfolyam (3) átlagjövedelem (1) atom (1) baloldal (1) Bankok (5) befektetés (1) bérlakás (4) bérleti szerződés (2) birodalom (1) bogár (9) Böjte Csaba (1) boldogság (1) boros imre (1) brüsszel (1) cern (1) Ciprus (2) corvinus (5) csillag (1) demokrácia (1) deviza (8) ekb (2) eladósodás (5) elegem (1) energetika (1) értékpapír hangyakötvény (1) eu (7) euró (4) fed (2) fénysebesség (1) Ferge Zsuzsa (2) fiatalok (3) fidesz (1) föld (3) földtörvény (2) forint (2) gdp (2) generációk (1) giday (14) globalizáció (4) görögök (1) gyerek (4) halandóság (3) határok (1) hitel (6) hitelminősítők (1) hossó andrea (3) IMF (2) interjú (1) Kádár (2) Kádár János (2) kamat (5) KDSZ (1) kétharmad (2) kommunizmus (2) külföldi munkavállalás (2) kutatók éjszakája (5) lakásgazdálkodás (7) Lánchíd rádió (1) lászló (1) Lengyelország (1) Lóránt Károly (1) magyarország (13) menekült (1) Merkel (2) mese (1) Mészáros József (1) mezőgazdaság (2) migráció (1) migráns (1) mindennapi élet (1) minimálbér (1) MKB (1) mkt (8) mnb (6) molekula (1) Money Morning (1) Nagy Imre (1) Németország (1) népesedés (4) népességfogyás (2) neutrínó (1) Nyugat (1) nyugdíj (5) OECD (1) öngondoskodás (1) orbán (2) Orbán Viktor (1) pénzháló (1) pénzpolitika (1) pünkösd (1) rádió (1) rendszerkockázat (1) rendszerváltás (4) RETÖRKI (1) riecke werner (2) rocky (7) roncstársadalom (2) statisztikai fogalmak (1) svájci frank (5) Szalay Zsuzsanna (2) szegénység (3) szegő (15) szeretet pénz (1) szövetkezet (2) születésszám (3) szürkemarha (1) természet (2) tiltakozás (1) töltés (1) történelem (1) vákuum (1) válság (5) van (1) vasscsaba (9) vidék (1) videó (6) víz (1) Címkefelhő

2012.05.16. 09:24 mclean

Megérdemlik a reklámot.... :

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Egy ösztöndíj egy gyermek jövőjéért - Lehetőség a kitörésre

Budapest, 2012. május 3. – Magyarországon közel 20.000 gyermek él mélyszegénységben. Ezekben a családokban nemcsak a mindennapi meleg élelem előteremtése okoz gondot, de a gyermekeik jövőjének megalapozását sem tudják vállalni. Sok esetben már az általános iskola éveiben kiesnek az oktatásból, így számukra külső segítség nélkül esély sincs a felemelkedésre. Ezért is sorsdöntő és jövőbe mutató az a partneri együttműködés, ami a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a VT-SOFT között épült ki. Ők ketten vállalták azt, hogy felkutatják azokat a gyerekeket, akik teljesítményükkel, iskolai eredményeikkel érdemesek lehetnek egy ösztöndíjra, ugyanakkor hátrányos helyzetük miatt biztosan nem tudnának továbbtanulni.
A Gyermekétkeztetési Alapítvány és a VT-SOFT Software Kft. 2011. novemberében hirdetett meg tanulmányi ösztöndíjat, olyan szociálisan rászoruló gyermekek részére, akik kiemelkedő iskolai teljesítményüknek köszönhetően továbbtanulhatnának, de még állami támogatással sem lennének képesek azt vállalni, a napi utazás, az étkezés vagy a mindennapi élettel járó egyéb kiadások finanszírozása miatt.
A most meghirdetett pályázat előkészítése során a GYEA, valamint a VT-SOFT munkatársai tanárokkal, szociális munkásokkal, nevelőkkel és szülőkkel egyeztettek, hogy megtalálják azokat a gyerekeket, akikben megvan a tehetség, a szorgalom, és az elszántság. 
A felvételi eredmény alapján egy igazi kis kincsre leltek az ösztöndíj kiírói: Kovács Máté nyert, aki a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ IV.sz.szakmai egység – Dég lakója és a dégi Dr. Kovács Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény végzős tanulója. Az alapítvány és a szoftvercég a gyermeket kiemelkedő eredményei, a Bólyai János Műszaki Szakközépiskolán tett sikeres felvételi, valamint szociális helyzete alapján választotta ki az ország különböző régióiból jelentkező 8. osztályos diákok közül. 
A VT-SOFt Kft. ügyvezető igazgatója, Juliusz Żukowski elmondta: „A VT-SOFT által alapított ösztöndíj egy nagyobb, átfogó projekt része, amely segítségével az elkövetkezendő években további tehetséges gyermekek jövőjét szeretnénk biztosítani. Máté kitartásával, tehetségével nyerte meg a pályázatot, példát mutatva diáktársainak, hogy a nehéz szociális helyzet ellenére is érdemes küzdeni és szorgalmasan tanulni.”
Máté osztályfőnöke és nevelője is egyetértett abban, hogy a VT-SOFT Kft. ösztöndíja hiánypótló, célja a hátrányos helyzetű tehetséges tanulók esélyegyenlőségének elősegítése, valamint továbbtanulásuk biztosítása. 
Kokas Krisztina, a dégi gyermekotthon vezetője, Máté gyámja határozottan fogalmazta meg véleményét: „Az ösztöndíj olyan lehetőséget ad Máténak, amely több tényező együttes hatását szem előtt tartva egyedülálló Máté életében. Számára a tanulás az egyetlen kilépési lehetőség arra, hogy sorsa ne az eleve elrendeltetett módon váljék meghatározóvá számára. Nagyon fontosnak tartom ugyanakkor a megfelelő iskolaválasztást is, amit elsősorban az oktatás minőségének jövőt meghatározó jelentősége miatt bölcsen szem előtt tartott a pályázat kiírója.”
Hegedűs Csabáné, Máté osztályfőnöke még hozzátette: „A GYEA és a VT-SOFT Kft. közös pályázata egyértelműen dicséretes kezdeményezés. Bár több ilyen lehetőség adódna!”
Ebben a korban minden gyermek számára nehéz meghozni a döntést, hogy merre tovább, milyen iskola lenne megfelelő a tanulmányaik folytatásához. Máté talpraesett, érettebb a koránál, ezért pontosan tisztában van céljaival: „Célom az iskola befejezésével, hogy egy szebb jövő reményében kiváló szakemberként éljem a napjaimat és önálló, nyugodt életem legyen.”
A VT-SOFT Kft. által alapított és a Gyermekétkeztetési Alapítvány által gondozott ösztöndíj támogatásával Kovács Máté a 2012/2013-as tanévben Budapesten, a Bolyai János Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola és Kollégiumban folytatja tanulmányait, informatika szakon.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tamkarum.blog.hu/api/trackback/id/tr624515937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása