HTML

Tamkarum

az a kereskedő, aki nem magánhaszonért, hanem a közösségi szükségletekért dolgozik.

Linkblog

Friss topikok

Címkék

1956 (1) adós (6) adózás (3) agrár (1) alaptörvény (1) alkotmány (2) árfolyam (3) átlagjövedelem (1) atom (1) baloldal (1) Bankok (5) befektetés (1) bérlakás (4) bérleti szerződés (2) birodalom (1) bogár (9) Böjte Csaba (1) boldogság (1) boros imre (1) brüsszel (1) cern (1) Ciprus (2) corvinus (5) csillag (1) demokrácia (1) deviza (8) ekb (2) eladósodás (5) elegem (1) energetika (1) értékpapír hangyakötvény (1) eu (7) euró (4) fed (2) fénysebesség (1) Ferge Zsuzsa (2) fiatalok (3) fidesz (1) föld (3) földtörvény (2) forint (2) gdp (2) generációk (1) giday (14) globalizáció (4) görögök (1) gyerek (4) halandóság (3) határok (1) hitel (6) hitelminősítők (1) hossó andrea (3) IMF (2) interjú (1) Kádár (2) Kádár János (2) kamat (5) KDSZ (1) kétharmad (2) kommunizmus (2) külföldi munkavállalás (2) kutatók éjszakája (5) lakásgazdálkodás (7) Lánchíd rádió (1) lászló (1) Lengyelország (1) Lóránt Károly (1) magyarország (13) menekült (1) Merkel (2) mese (1) Mészáros József (1) mezőgazdaság (2) migráció (1) migráns (1) mindennapi élet (1) minimálbér (1) MKB (1) mkt (8) mnb (6) molekula (1) Money Morning (1) Nagy Imre (1) Németország (1) népesedés (4) népességfogyás (2) neutrínó (1) Nyugat (1) nyugdíj (5) OECD (1) öngondoskodás (1) orbán (2) Orbán Viktor (1) pénzháló (1) pénzpolitika (1) pünkösd (1) rádió (1) rendszerkockázat (1) rendszerváltás (4) RETÖRKI (1) riecke werner (2) rocky (7) roncstársadalom (2) statisztikai fogalmak (1) svájci frank (5) Szalay Zsuzsanna (2) szegénység (3) szegő (15) szeretet pénz (1) szövetkezet (2) születésszám (3) szürkemarha (1) természet (2) tiltakozás (1) töltés (1) történelem (1) vákuum (1) válság (5) van (1) vasscsaba (9) vidék (1) videó (6) víz (1) Címkefelhő

2014.03.18. 12:30 mclean

Petíció és aláírásgyűjtés

Kérünk mindenkit olvassa el az alábbi linken található tiltakozásunkat és írja alá!

Köszönjük!

 

http://www.peticiok.com/tiltakozunk_hamis_szakerti_velemeny_a_valasztok_manipulalasara

 

Tamkarum Blog

3 komment

Címkék: rocky tiltakozás szegő vasscsaba Ferge Zsuzsa


A bejegyzés trackback címe:

https://tamkarum.blog.hu/api/trackback/id/tr175867540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mező Tamás 2014.03.19. 10:36:20

Kedves Szilvia!

Nem látom világosnak a bevezető mondatokat, amik kijelölik a petíció célját.

1. Ferge Zsuzsa nem azt mondta, hanem azt sugalmazta, hogy 3 millióról megfeledkezett, azaz 3 millió embert halálra ítélt a kormány. Ezt megfejelte, hogy ez náluk vallássá vált.

Itt a petíció céljaként világosan az e mondatokban megbúvó népírtási vád elleni tiltakozást kellett volna megjelölni.

2. Ferge azt állította, hogy 20%-kal nőtt a gyermekszegénység, ami alatt azt értette, hogy amiatt nőtt, hogy a kormány feltételekhez kötötte a családi pótlék kifizetését, és bevezette a családi adókedvezményt.
Valójában ezzel a kormány azt a segélyezési politikát javította ki, amire ráépült egy visszaélési forma, miszerint azért csináltak egyes családok sok gyereket, hogy az utánuk kapott pénzből éljenek meg. Ez a legsúlyosabb szegénységet hallatlan mértékben termelte újra, aminek a kormány véget vetett. Ezzel éppen hogy lelassította a szegénység növekedési ütemét. Nem elvette a pénzt, hanem részben gyermekétkeztetésre csoportosította át, részben olyan feltételhez kötötte, mint rendszeres iskolalátogatás, hogy legalább a végső páriásodást jelentő analfabétizmustól menekítse meg a gyerekeket.
Ezt Ferge tudja jól, de a választási kampány kedvéért elhallgatta és eltorzította.

Baráti üdvözlettel:
Mező Tamás

SZESZEGO 2014.03.19. 12:08:04

Kedves Tamás!

Ferge Zsuzsa az Orbán kormányon kéri számon a 3 millió szegényt, ez ellen szól a

tiltakozás.

Vagyis: éppen egy olyan kormányon, amelyik – és ebben egyetértünk – lépéseket tett a

szegénység újratermelődésének rendszerei ellen. Annak csak egyik rendszere az említett eset.

Az IMF megszorító programok és az uzsorások áldozatainak megélhetési gyermekvállalása

valóban a szegénység újratermelésének egyik nagyon szomorú rendszere (ez egyszerű

matematika: családi pótlékkal több és biztosabb jövedelemre lehetett szert tenni, mint

munkával – csak elő kellett volna venni a számológépet a szociálpolitikai program

tervezőinek is).

A petíció nem kívánt részletkérdésekbe menni. Azért léptünk fel, mert Ferge Zsuzsa a

népírtás vádját szellőztette meg az Orbán kormány társadalompolitikájával kapcsolatban. Ha

ugyanis Ferge Zsuzsa nem ért egyet azzal, hogy a szegényeket még víz felett tartó kezeket

meg kell erősíteni, akkor szerintünk az általa képviselt politika nem 3 millió emberről mond

le, hanem legalább a népesség feléről. Vagyis: az ellen tiltakozunk, hogy Ferge Zsuzsa - a

népírtás megszellőztetésével – a vita terepéről lesöpörje a vele egyet nem értőket. Javaslatunk:

vitatkozzunk a demokrácia játékszabályai szerint.

Szegő Szilvia

toyoda 2015.11.30. 19:20:26

A hárommillió szegény megszüntetésének csak is egyetlen módja van, ha az állam beindítja a deficitfinanszírozást (jegybanki elsődleges csatornán finanszírozza a hiányt) és óriási beruházásokat eszközöl és közben figyeli a külső egyensúlyt, amit árfolyampolitikával korrigál (és nem a kamatcsatornán). A piactól várni a munkanélküliség megszűnését az egy "mély" badarság. Keynes is kifejtette, hogy a modern termelési viszonyok a foglalkoztatás csökkentésének irányába hatnak, minthogy a javításába. A válságból nem lesz kiút, ha az államok nem fognak beruházni addicionális pénzből. Ez az eszköz az, ami a javak piacán megteremti az egyensúlyt (és végül a tőkepiacokon) és pozitív változást hoz a munkaerőpiacon. Egyetlen csoport van, akire nézve ez a mód hátrányos a: járadékosok. Azt különösen furcsállom, hogy az európai baloldal a monetarizmus szolgálatába szegődött, gazdaságpolitika tekintetében és őskonzervatív (neoklasszikus) paradigmát pufogtat és ezzel megteremti a társadalmak széles lecsúszó rétegeit.
süti beállítások módosítása